,

11 september 2015: Dag van de Scheiding

De laatste jaren is het onderwerp ‘echtscheiden’ volop in het nieuws. En dat is niet voor niets, want één op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit cijfers van het CBS. De periode waarin deze beslissing tot (echt)scheiding wordt genomen is vaak chaotisch en emotioneel.

Als u gaat scheiden is het belangrijk om u goed te oriënteren. Er zijn namelijk manieren om een vechtscheiding te voorkomen. Het is voor alle partijen van belang om op een goede en respectvolle manier te scheiden, zeker als er kinderen in het spel zijn. Des te eerder kan men de draad weer op pakken.

Bij Van Arkel Familierecht kunnen mensen op drie manieren scheiden, te weten mediation, collaborative divorce (overlegscheiden) of scheiden met ieder een eigen advocaat. Het doel van Van Arkel Familierecht is mensen te begeleiden bij het respectvol uit elkaar gaan. Welke manier van scheiden bij u past, hangt van allerlei omstandigheden af. Bijvoorbeeld of u en uw ex nog goed kunnen communiceren, of er kinderen zijn, of er grote financiële belangen in het geding zijn, et cetera.

Dag van de Scheiding

De vele jaarlijkse scheidingen waren voor de vFAS (vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Het motto van de vFAS is dan ook ‘uit elkaar, met respect voor elkaar’.  Dit jaar vindt de Dag van de Scheiding op vrijdag 11 september plaats.

Afspraak

Gedurende de Dag van de Scheiding kunt u bij Van Arkel Familierecht langs komen, na het maken van een afspraak, voor een gratis en vrijblijvend advies. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Van Arkel Familierecht via info@vafam.nl of 078-6208734.

Gratis en vrijblijvend procesadvies of second opinion

In het kader van de Dag van de Scheiding is Van Arkel Familierecht tevens een actie gestart. Mensen kunnen via het contactformulier op de website een voucher aanvragen voor een gratis en vrijblijvend procesadvies of second opinion. Tijdens het procesadvies wordt een conflictdiagnose gedaan, waarna bepaald kan worden welke manier van scheiden het dichtst bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt(en) liggen.