,

Eindexamens; stressvolle periode voor kinderen met gescheiden ouders

Grote stress onder de laatstejaars: de eindexamens komen eraan! Een belangrijke en ontzettend stressvolle periode. Niet gek, want hoe houd je het overzicht met al die verschillende vakken en hoe ver van tevoren moet je eigenlijk beginnen met studeren?
Een gezonde portie stress tijdens examens hoort erbij: het houdt je alert. Een ongezonde portie stress kan echter van grote invloed zijn op het te behalen resultaat. Kinderen van gescheiden ouders of ouders die in scheiding liggen kunnen extra stress ervaren. Het is dan ook voor ouders van groot belang om rust te creëren voor een kind, hem of haar ruimte te geven en op z’n tijd lekker te verwennen.
Als eindelijk het verlossende woord van school is gekomen, komt de tijd om je te verheugen op de examenuitreiking. Een dag waar elke scholier lang naar uitgekeken heeft. Het is dan ook niet niks! Toch kan dit voor sommige kinderen de nodige kopzorgen opleveren.
“Wie brengt me naar de uitreiking? Zullen papa en mama in de buurt van elkaar zitten? Wie moet ik als eerst een zoen geven? Zal de ander dan niet teleurgesteld zijn? Zouden papa en mama samen met me op de foto willen? Bij wie zal ik het examenfeest vieren?”
Het meest waardevolle cadeau dat deze kinderen kunnen krijgen is een mooie herinnering aan deze speciale dag. Zet daarom het belang van uw kind voorop en probeer de onderlinge problemen voor even opzij te zetten, want het behalen van een middelbareschooldiploma is niet niks en dat moet gevierd worden!
Lees vooral ook eens de brief van Villa Pinedo: Aan alle gescheiden ouders met een eindexamenkandidaat!