Scheiden met ieder een eigen advocaat

In sommige gevallen is mediation of een collaborative divorce niet haalbaar. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn als jullie totaal niet op een lijn zitten.

Dan kan gekozen worden voor de klassieke manier waarbij ieder een eigen familierecht advocaat heeft. In de praktijk horen wij vaak dat mensen bang zijn dat ze op deze manier in een strijd tegenover elkaar komen te staan en dat het tot een “vechtscheiding” zal leiden. Dit hoeft echter niet het geval te zijn, het kan echt anders! In slechts 15% van dit soort zaken komen wij in de rechtbank en moet de rechter een beslissing nemen.

Afspraken die in overleg gemaakt kunnen worden, zijn vaak duurzamer en worden beter gedragen dan uitspraken van een rechter.

Er wordt altijd eerst geprobeerd om in onderling overleg tot een regeling te komen. Dat kan natuurlijk via correspondentie, maar onze voorkeur gaat er naar uit om onder begeleiding van beide advocaten een open gesprek te hebben. De zaken die niet in overleg kunnen worden geregeld, worden vervolgens aan de rechter voorgelegd.

Je krijgt daarbij juridisch advies van onze gespecialiseerde familierecht advocaat Wampie van Arkel over de haalbaarheid van jouw standpunten. Ook de mogelijke gevolgen voor de verstandhouding als ouders wordt daarbij meegewogen. De belangen van de kinderen staan daarbij centraal.

“Wij gaan verder dan alleen het geven van advies op het juridische vlak en bieden ook emotionele ondersteuning.”

Voor deze procedure is geen vaste werkwijze. De te bewandelen weg is immers ook afhankelijk van de keuzes die jouw (ex)partner met zijn of haar advocaat maakt. Het doel waarnaartoe gewerkt wordt en de stappen die in dat kader worden gezet worden steeds afgestemd.

Wil je meer weten, bel gerust via 078 – 620 87 34 of stel jouw vraag via het contactformulier.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.