fbpx

Alimentatie

Is er sprake van gewijzigde omstandigheden en zijn deze omstandigheden buiten jouw schuld om ontstaan? Of heeft de alimentatieregeling bijvoorbeeld nooit aan de wettelijke normen en maatstaven voldaan?

Het is verstandig om geregeld na te gaan of de kinder- en/of partneralimentatieregeling nog wel aansluit bij de huidige situatie. Zo is de verminderde fiscale aftrekbaarheid van partneralimentatie met ingang van 2020 waarschijnlijk al aanleiding om de alimentatie regeling kritisch te bekijken. De regeling die je in 2019 had, kost je immers in 2020 netto meer.

Omdat wij graag maatwerk leveren en de opvattingen over partneralimentatie nogal verschillen, bespreken we graag eerst jouw wensen en ideeën. Vervolgens krijg je juridisch advies over de haalbaarheid van je standpunten. Daarbij worden ook de mogelijke gevolgen en de te verwachte kosten die komen kijken bij het doorvoeren van de wijziging meegewogen.

Ons advies is om altijd eerst in onderling overleg te proberen om tot nieuwe afspraken te komen. Als dit niet lukt, dan zou mediation een goede optie kunnen zijn. Mocht mediation nou niet lukken of vanaf het begin af aan al niet mogelijk zijn, dan kan er een wijzigingsverzoek bij de rechtbank ingediend worden.

Heb je vragen over alimentatie? Neem dan contact met ons op.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.