| Uw partner in relatiekwesties.
Cliëntenportaal | 078 - 620 87 34

Hoe kan coaching je helpen bij het regelen van de echtscheiding en de verwerking daarvan?

“Als Veronique contact met mij opneemt, merk ik gelijk dat ze er helemaal doorheen zit. Ze heeft moeite om voor zichzelf op te komen, overziet het allemaal niet meer en is angstig voor wat de toekomst zal brengen. Al enkele maanden bezoekt zij wekelijks een psycholoog, maar ze lijkt daar niet verder mee te komen. Ze merkt nagenoeg geen voortuitgang en zit met haar handen in het haar. Zo kan het toch niet langer? Op dat moment neemt ze contact met mij op met de vraag wat ik voor haar zou kunnen betekenen. Ik laat haar weten dat ik haar kan helpen om tot zichzelf te komen, maar dat daarvoor wel veel moed en doorzettingsvermogen voor nodig is. Is ze daartoe bereid?”

 

Een scheiding is een van de meest heftige periodes die je door kunt maken in je leven. Emotioneel gezien gebeurt er veel. Misschien vind je het lastig om voor jezelf op te komen of te uiten wat je eigenlijk wilt. Als je dit niet goed aanpakt, dan kan dit grote gevolgen met zich meebrengen. Ook al wil je het niet, toch kun je terechtkomen in een uitzichtloze situatie.

Lees verder

De Eerste Kamer heeft gisteren ingestemd met de Wet Herziening Partneralimentatie!

De nieuwe regels treden per 1 januari 2020 in werking.

 

De laatste jaren was er al een kentering zichtbaar in de rechtspraktijk; vaak werd er een alimentatieperiode opgelegd korter dan de wettelijke termijn van (maximaal) 12 jaar. Recentelijk besliste de Hoge Raad echter anders. 12 jaar zou gewoon 12 jaar zijn. Zo staat het namelijk tot op heden in de wet en aan afwijkingen moeten nog steeds zeer zware motiveringseisen worden gesteld. Een wetswijziging zou noodzakelijk zijn om naar een kortere termijn te gaan.

 

Veel mensen waren van mening dat de huidige termijn van 12 jaar niet bevorderlijk zou zijn voor de economische zelfstandigheid van de alimentatieontvanger. Hoe langer iemand namelijk uit het arbeidsproces zou, des te moeilijker de terugkeer zou worden. Vanuit dit perspectief vond men de termijn van 12 jaar te lang. Toch heeft het jaren geduurd voordat de Wet Herziening Partneralimentatie eindelijk werd aangenomen. De eerste initiatiefnemers waren van mening dat de partneralimentatie eerlijker, simpeler en korter moest. Zij wilden de grondslag veranderen, de berekeningsmethode vereenvoudigen en de duur verkorten. Kortom, er waren 3 doelstellingen. Met de komst van de nieuwe wet in 2020 wordt echter slechts 1 van de doelstellingen behaald; het verkorten van de termijn.

Lees verder

Wanneer wordt er bij de berekening van kinderalimentatie geen rekening gehouden met de forfaitaire woonlast?

Wordt er bij Leo rekening gehouden met het forfait aan woonlasten of zijn werkelijke (lage) huurlasten nu hij bij zijn moeder inwoont?

Uit de relatie tussen Jennifer en Leo zijn zes kinderen geboren. In 2015 gaan ze uit elkaar. Jennifer blijft samen met de kinderen in de woning wonen en Leo trekt in bij zijn moeder.

 

Jennifer verzoekt de rechtbank om de door Leo te betalen kinderalimentatie vast te stellen op € 100,– per kind per maand. Volgens het rapport Alimentatienormen hoort er bij het berekenen van kinderalimentatie rekening gehouden te worden met een bedrag aan woonlasten dat gelijk is aan 30% van het netto besteedbaar inkomen. In dit geval zou dat inhouden dat er aan de zijde van Leo rekening gehouden zou met een bedrag van € 610,– per maand. Leo woont echter bij zijn moeder en heeft helemaal geen € 610,– aan woonlasten per maand.

Lees verder

Moet Xavier als stiefouder bijdragen in de kosten van Desiree, de dochter van zijn vrouw Verona?

Uit de relatie tussen Matthijs en Verona is dochter Desiree geboren. In 2014 loopt de relatie spaak. Desiree heeft haar hoofdverblijfplaats bij Verona. In december 2016 gaat Verona een geregistreerd partnerschap aan met Xavier. Verona verzoekt de rechtbank de door Matthijs aan haar te betalen kinderalimentatie vast te stellen op € 167 per maand.

“Ik hoef toch niet mee te betalen in de kosten voor Desiree? Haar eigen vader heeft meer dan voldoende geld.”

Lees verder

Tips voor fijne feestdagen na een (echt)scheiding

Het jaar is weer voorbij gevlogen en voor we het weten is het al weer Kerst en Oud & Nieuw! Ondanks dat deze donkere dagen soms een winterdipje kunnen veroorzaken, is de maand december toch ook wel een erg sfeervolle maand met veel leuke plannen. Samenzijn met familie en vrienden, lekker eten en leuke films op TV kijken klinken als een goed recept voor een fijn einde van het jaar. Voor gescheiden ouders en hun kinderen is dit echter veelal geen gemakkelijke periode, omdat het in de meeste gevallen dan geen optie is om de feestdagen toch nog samen door te brengen.

Lees verder

Indexeringspercentage 2019

Let er goed op dat je zelf de indexering toepast op de alimentatiebijdrage, want als je dit niet doet…

 

Zijn jullie in een convenant of bij de rechter een kinder- en/of partneralimentatie overeengekomen? In principe is het zo dat dit bedrag jaarlijks mee moet groeien met de inflatie. Hierbij doet het er niet toe of je eigen inkomen of dat van je ex-partner ook mee groeit. Kinderalimentatie moet altijd geïndexeerd worden, maar voor eventuele partneralimentatie kunnen jullie in het convenant ook overeengekomen zijn dat jullie dit uitsluiten. Ga dit dus altijd even na! 

Lees verder

Scheidingsloket op komst

De gemeenten in de Drechtsteden zijn hard bezig om een Scheidingsloket op te richten. Het Platform Scheiden zonder Schade heeft gemeenten deze taak gegeven, omdat veel mensen niet helder hebben wat er nou allemaal precies geregeld moet worden bij een scheiding en bij wie ze daarvoor aan kunnen kloppen.  Het is namelijk niet zo dat alleen de juridische aspecten goed geregeld dienen te worden, maar er dient ook onder meer aandacht te zijn voor de financiële en emotionele aspecten.

 

Lees verder

Kan er een omgangsregeling voor hond Jax afgesproken worden?

Een huisdier maakt vaak deel uit van een gezin en gezinsleden zijn doorgaans gehecht aan hun huisdier. Een scheiding kan dan ook een lastige situatie opleveren. Kan er een omgangsregeling verzocht worden zoals dat ook voor kinderen gedaan kan worden?

Recentelijk werden wij getipt over een interessant artikel over hond Jax. Zijn baasjes betaalden allebei de helft van het aanschafbedrag en hadden nadat zij in 2016 uit elkaar gingen een omgangsregeling afgesproken. Toen de vrouw de regeling stop wilde zetten, spande de man een kort geding aan om de overeengekomen omgangsregeling af te dwingen. De rechter in Arnhem oordeelde dat zowel de vrouw als man, op basis van de eigendomsverhouding, evenveel recht hadden om Jax op regelmatige basis te zien. Aangezien het stel een gelijkwaardige levensstijl heeft, kwam het er bij de rechter niet in dat het dier beter af zou zijn bij de vrouw. De afspraken over de omgangsregeling werden daarom officieel vastgelegd. Als de vrouw zich niet zou houden aan de regeling, zou zij een dwangsom van € 100,– per dag aan de man moeten betalen. Wat daarna gebeurde, was onverwacht… De vrouw stuurde de man een schriftelijke bevestiging waarin ze hem liet weten dat ze Jax aan hem wilde afstaan. De vrouw wenste de relatie met haar ex te kunnen afsluiten, maar door de omgangsregeling werd zij steeds tot een confrontatie met hem gedwongen. Dit zag ze niet langer zitten en daarmee zou Jax vanaf dat moment fulltime bij de man verblijven.

Lees verder
www.scriptsell.netwww.freepiratemovie.comBest Premium Wordpress Theme/Best Premium Wordpress Theme/