| Uw partner in relatiekwesties.
Cliëntenportaal | 078 - 620 87 34

Denkt u bij uw scheiding aan pensioenverevening?

Helaas blijkt dat ex-partners nu vaak geen afspraken over pensioenverdeling maken of de afspraken niet of te laat doorgeven aan de pensioenuitvoerder. Dit kan achteraf tot financieel leed leiden. Pensioenen worden bij scheiding niet automatisch verdeeld. Dit gebeurt waarschijnlijk pas vanaf 1 januari 2020. Wij denken als advocaat en mediator met u mee over pensioenverevening, maar wijzen u hier graag ook in het algemeen op. Hoe zit het?

Lees verder

Gebruiksvergoeding echtelijke woning betalen ondanks het voldoen van de vaste lasten?

Viktor en Annet zijn in gemeenschap van goederen met elkaar getrouwd. Tot de huwelijksgoederengemeenschap behoort de echtelijke woning. Op 17 juni 2009 gaan ze uit elkaar. Annet verlaat de woning en neemt elders haar intrek. In 2010 wordt het huwelijk door echtscheiding ontbonden. Viktor woont nog altijd in de voormalig echtelijke woning, die nog niet is verkocht of verdeeld. Annet vordert een gebruiksvergoeding van Viktor voor de echtelijke woning. De rechtbank wijst het verzoek toe en stelt de door Viktor aan Annet te betalen gebruiksvergoeding met ingang van 17 juni 2009 vast op € 231 per maand.

Lees verder

Tips voor gescheiden ouders om de diploma-uitreiking van je kind een succes te maken

De ouders van Pim zijn twee jaar geleden gescheiden. Zolang hij doordeweeks of in het weekend bij zijn vader of moeder is, loopt alles op rolletjes, maar elke keer als zijn ouders elkaar op school of op het sportveld tegenkomen, houdt hij zijn hart vast of alles goed zal verlopen. Na een aantal weken wachten krijgt Pim het bericht dat hij is geslaagd voor zijn eindexamen. Hoewel hij naar de diploma-uitreiking uitkijkt, maakt hij zich wel zorgen over de spanning tussen zijn ouders tijdens de diploma-uitreiking.

Lees verder

Mag Manon met zoon Jasper verhuizen naar Uden nu ze zwanger is van haar nieuwe partner Kaj?

“Ik mag toch wel zelf weten waar ik ga wonen. Ik hoef daar geen toestemming van Thijs voor te hebben.”

Uit de – inmiddels verbroken – relatie tussen Thijs en Manon is in 2010 zoon Jasper geboren. Thijs en Manon hebben gezamenlijk het ouderlijk gezag over Jasper. Jasper heeft zijn hoofdverblijfplaats bij Thijs. In het ouderschapsplan zijn Thijs en Manon een co-ouderschapsregeling overeengekomen, waarin is bepaald dat ze de zorg voor Jasper 50/50 verdelen. Manon heeft sinds geruime tijd een nieuwe relatie met Kaj. Ze wonen inmiddels ook samen en Manon is zwanger.

 

Manon verzoekt de rechtbank (1) de hoofdverblijfplaats van Jasper bij haar te bepalen en (2) haar vervangende toestemming te verlenen om met Jasper naar Uden (de woonplaats van Kaj) te verhuizen. De rechtbank wijst beide verzoeken af. Manon gaat in hoger beroep.

Lees verder

Er wordt niet zomaar van de huwelijkse voorwaarden afgeweken

“Tijdens ons huwelijk hebben wij onze huwelijkse voorwaarden niet helemaal nageleefd. Dat moet er bij scheiding toch afgerekend worden alsof we in gemeenschap van goederen getrouwd waren?” aldus Maurice.

Maurice en Violet zijn in 1965 op huwelijkse voorwaarden (uitsluiting van iedere gemeenschap van goederen, met een periodiek verrekenbeding ten aanzien van overgespaarde inkomsten) met elkaar getrouwd. In 2015 gaan ze scheiden en ze kunnen het maar niet eens worden over de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden. Volgens Maurice hadden ze de bedoeling met elkaar af te rekenen alsof zij waren getrouwd in gemeenschap van goederen.

Lees verder

Fleur kan beroep doen op bepaling uit het echtscheidingsconvenant van haar ouders

“Mijn dochter Fleur stapt naar de rechter, omdat ik, nadat ze 21 is geworden, gestopt ben met het betalen van alimentatie. Dit kan toch helemaal niet? De alimentatieplicht stopt toch gewoon als een kind 21 wordt?!”, aldus Martijn.


Uit het huwelijk tussen Martijn en Vivian is in 1994 dochter Fleur geboren. In 1997 zijn ze gescheiden. Fleur woont bij Vivian. De rechtbank heeft de door Martijn aan Vivian te betalen kinderalimentatie vastgesteld. In hun echtscheidingsconvenant (artikel 1 sub e) zijn Martijn en Vivian het volgende overeengekomen:

 

Wanneer Fleur ouder is dan 18 jaar en nog behoefte heeft aan alimentatie in de zin van de wet, loopt de alimentatieverplichting van de man door tot aan de 21-jarige leeftijd van Fleur (…). Wanneer Fleur na het bereiken van de 21-jarige leeftijd een opleiding/studie volgt en alsdan niet, althans niet geheel zelf in haar kosten van levensonderhoud en/of studie kan voorzien, verplichten partijen zich ten opzichte van elkaar inzage te geven in de hoogte van ieders inkomen en vervolgens naar evenredigheid bij te dragen in de kosten van levensonderhoud c.q. studie van Fleur’.

Lees verder

Onverdeeld laten van de woning: wiens belang is groter – dat van de persoon die voorlopig nog in de woning wil blijven wonen of dat van de persoon die de woning wil verkopen?

“Ik wil graag samen met onze dochter Danie in de voormalig echtelijke woning blijven wonen. Mijn ex wil graag dat de woning per direct wordt verkocht, maar dan staan we beiden op straat. Het lukt me namelijk niet om een andere woning te vinden; de wachtlijst bedraagt momenteel 5 jaar.”

Lees verder

Mag Miriam haar sieraden houden na echtscheiding?

“Het zijn mijn sieraden. Ik heb ze van mijn familie gehad en ben de enige persoon die ze draagt. Dan zijn ze toch aan mij verknocht?”

 

Ben en Miriam zijn in gemeenschap van goederen met elkaar getrouwd. In 2015 gaan zij uit elkaar en Ben heeft inmiddels een nieuwe partner.

 

Ben verzoekt de rechtbank om de echtscheiding uit te spreken en de gemeenschap te verdelen. De rechtbank wijst beide verzoeken toe. Miriam gaat in hoger beroep.

Lees verder

Vacature Juridisch Administratief medewerker

Van Arkel Familierecht is een dynamisch en vooruitstrevend advocatenkantoor, dat zich met name richt op de ondernemer en/of hoogopgeleide professional die gaat scheiden. Wij begeleiden onze cliënten zowel bij de juridische, financiële als emotionele aspecten van een scheiding. Kwaliteit, integriteit, vertrouwen en zelfontplooiing staan bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn op zoek naar:

 

Juridisch administratief medewerker M/V

Parttime 20-24 uur

Lees verder
Pagina 1 van 1412345...10...Minst recente »
www.scriptsell.netwww.freepiratemovie.comBest Premium Wordpress Theme/Best Premium Wordpress Theme/