| Uw partner in relatiekwesties.
Cliëntenportaal | 078 - 620 87 34

Kan er een omgangsregeling voor hond Jax afgesproken worden?

Een huisdier maakt vaak deel uit van een gezin en gezinsleden zijn doorgaans gehecht aan hun huisdier. Een scheiding kan dan ook een lastige situatie opleveren. Kan er een omgangsregeling verzocht worden zoals dat ook voor kinderen gedaan kan worden?

Recentelijk werden wij getipt over een interessant artikel over hond Jax. Zijn baasjes betaalden allebei de helft van het aanschafbedrag en hadden nadat zij in 2016 uit elkaar gingen een omgangsregeling afgesproken. Toen de vrouw de regeling stop wilde zetten, spande de man een kort geding aan om de overeengekomen omgangsregeling af te dwingen. De rechter in Arnhem oordeelde dat zowel de vrouw als man, op basis van de eigendomsverhouding, evenveel recht hadden om Jax op regelmatige basis te zien. Aangezien het stel een gelijkwaardige levensstijl heeft, kwam het er bij de rechter niet in dat het dier beter af zou zijn bij de vrouw. De afspraken over de omgangsregeling werden daarom officieel vastgelegd. Als de vrouw zich niet zou houden aan de regeling, zou zij een dwangsom van € 100,– per dag aan de man moeten betalen. Wat daarna gebeurde, was onverwacht… De vrouw stuurde de man een schriftelijke bevestiging waarin ze hem liet weten dat ze Jax aan hem wilde afstaan. De vrouw wenste de relatie met haar ex te kunnen afsluiten, maar door de omgangsregeling werd zij steeds tot een confrontatie met hem gedwongen. Dit zag ze niet langer zitten en daarmee zou Jax vanaf dat moment fulltime bij de man verblijven.

Lees verder

Kunnen Tom en Anna hun geplande vakantie kosteloos annuleren nu ze hebben besloten om te gaan scheiden?

We geven je 3 tips!

 

Het huwelijk van Tom en Anna loopt al jaren niet lekker. Toch proberen ze steeds weer nieuw leven in hun relatie te blazen door leuke uitjes te plannen. Zo hebben ze ook al in maart hun vakantie voor oktober naar Griekenland geboekt; twee weken uitrusten in een all inclusive hotel, dat doet iedereen goed, toch?! Helaas loopt het helemaal anders. Anna besluit dat ze het niet langer ziet zitten en wil scheiden. Ondanks dat Tom zelf ook wel ervoer dat het tussen hen niet lekker ging, komt de klap hard aan. Er zit niets anders op, samen beslissen ze om naar een mediator te gaan om de scheiding vorm te gaan geven. Samen op vakantie gaan zien ze niet meer zitten, maar ze hebben er wel een paar duizend euro voor betaald. Kunnen ze dit geld op de een of andere manier terugkrijgen?

Lees verder

Kan Michel van Marleen verlangen dat zij op korte termijn volledig in haar eigen levensonderhoud voorziet?

“Marleen heeft een goed betaalde baan en ik kan meer voor de kinderen gaan zorgen. Zij is verre van financieel afhankelijk van mij. Dan is het toch niet nodig dat zij een hoog bedrag aan partneralimentatie van mij ontvangt?”

Michel en Marleen zijn op huwelijkse voorwaarden met elkaar gehuwd. In 2016 gaan ze uit elkaar en in 2018 wordt hun huwelijk door echtscheiding ontbonden. De rechtbank heeft de door Michel aan Marleen te betalen partneralimentatie vastgesteld op € 1.000 per maand. In hoger beroep verzoekt Michel de rechter om het te betalen bedrag op € 0,– te zetten, dan wel de termijn van 12 jaar te verminderen.

Lees verder

Kom je ook langs op vrijdag 14 september 2018 voor vrijblijvende informatie?

Als ik mensen vertel dat het ieder jaar op de 2e vrijdag van september de Dag van de Scheiding is, kijken ze me altijd een beetje vreemd aan. Je hoort ze denken: “ Een scheiding, dat is toch niet iets om te vieren?!”. Hoewel de meningen daar vanzelfsprekend over verdeeld zijn, gaat het hier zeker niet over op de Dag van de Scheiding.

 

Op de Dag van de Scheiding vragen de advocaten en mediators die verbonden zijn aan de vFAS (vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators) in het bijzonder aandacht voor de positie van het kind in scheiding en het belang van deskundige begeleiding.

 

“ Het motto van de vFAS is ‘ uit elkaar, met respect voor elkaar’. Een motto dat overeenkomst met onze visie en kernwaarden.”

 

De periode waarin je de beslissing neemt om te gaan scheiden is vaak chaotisch en emotioneel. Het is dan ook raadzaam om je goed te oriënteren. Welke manier van scheiden bij je past, hangt af van allerlei omstandigheden. Bijvoorbeeld of jij en je ex nog goed kunnen communiceren, of er kinderen bij betrokken zijn, of er grote financiële belangen in het geding zijn, et cetera.

Lees verder

Mag je die leuke vakantiefoto met je kind op social media plaatsen?

Ouders moeten voorzichtig zijn met de foto’s van hun kinderen. Zodra deze op internet staan kunnen ze hier eeuwig rondzwerven en kunnen ze voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Een kind heeft net zo veel recht op privacy als een volwassene, maar kan vaak nog geen (weloverwogen) toestemming geven voor het op internet plaatsen van een foto. Ouders zijn verantwoordelijk voor de privacy van hun kinderen. Er kan echter, met name bij een scheiding, onenigheid zijn tussen ouders over het wel of niet plaatsen van foto’s van het kind op social media. De rechter kan in het belang van het kind een verbod opleggen foto’s en filmpjes van de minderjarige te plaatsen op social media.

Lees verder

Denkt u bij uw scheiding aan pensioenverevening?

Helaas blijkt dat ex-partners nu vaak geen afspraken over pensioenverdeling maken of de afspraken niet of te laat doorgeven aan de pensioenuitvoerder. Dit kan achteraf tot financieel leed leiden. Pensioenen worden bij scheiding niet automatisch verdeeld. Dit gebeurt waarschijnlijk pas vanaf 1 januari 2020. Wij denken als advocaat en mediator met u mee over pensioenverevening, maar wijzen u hier graag ook in het algemeen op. Hoe zit het?

Lees verder

Gebruiksvergoeding echtelijke woning betalen ondanks het voldoen van de vaste lasten?

Viktor en Annet zijn in gemeenschap van goederen met elkaar getrouwd. Tot de huwelijksgoederengemeenschap behoort de echtelijke woning. Op 17 juni 2009 gaan ze uit elkaar. Annet verlaat de woning en neemt elders haar intrek. In 2010 wordt het huwelijk door echtscheiding ontbonden. Viktor woont nog altijd in de voormalig echtelijke woning, die nog niet is verkocht of verdeeld. Annet vordert een gebruiksvergoeding van Viktor voor de echtelijke woning. De rechtbank wijst het verzoek toe en stelt de door Viktor aan Annet te betalen gebruiksvergoeding met ingang van 17 juni 2009 vast op € 231 per maand.

Lees verder

Tips voor gescheiden ouders om de diploma-uitreiking van je kind een succes te maken

De ouders van Pim zijn twee jaar geleden gescheiden. Zolang hij doordeweeks of in het weekend bij zijn vader of moeder is, loopt alles op rolletjes, maar elke keer als zijn ouders elkaar op school of op het sportveld tegenkomen, houdt hij zijn hart vast of alles goed zal verlopen. Na een aantal weken wachten krijgt Pim het bericht dat hij is geslaagd voor zijn eindexamen. Hoewel hij naar de diploma-uitreiking uitkijkt, maakt hij zich wel zorgen over de spanning tussen zijn ouders tijdens de diploma-uitreiking.

Lees verder
www.scriptsell.netwww.freepiratemovie.comBest Premium Wordpress Theme/Best Premium Wordpress Theme/