| Uw partner in relatiekwesties.
Cliëntenportaal | 078 - 620 87 34

Wanneer wordt er bij de berekening van kinderalimentatie geen rekening gehouden met de forfaitaire woonlast?

Wordt er bij Leo rekening gehouden met het forfait aan woonlasten of zijn werkelijke (lage) huurlasten nu hij bij zijn moeder inwoont?

Uit de relatie tussen Jennifer en Leo zijn zes kinderen geboren. In 2015 gaan ze uit elkaar. Jennifer blijft samen met de kinderen in de woning wonen en Leo trekt in bij zijn moeder.

 

Jennifer verzoekt de rechtbank om de door Leo te betalen kinderalimentatie vast te stellen op € 100,– per kind per maand. Volgens het rapport Alimentatienormen hoort er bij het berekenen van kinderalimentatie rekening gehouden te worden met een bedrag aan woonlasten dat gelijk is aan 30% van het netto besteedbaar inkomen. In dit geval zou dat inhouden dat er aan de zijde van Leo rekening gehouden zou met een bedrag van € 610,– per maand. Leo woont echter bij zijn moeder en heeft helemaal geen € 610,– aan woonlasten per maand.

Lees verder

Moet Xavier als stiefouder bijdragen in de kosten van Desiree, de dochter van zijn vrouw Verona?

Uit de relatie tussen Matthijs en Verona is dochter Desiree geboren. In 2014 loopt de relatie spaak. Desiree heeft haar hoofdverblijfplaats bij Verona. In december 2016 gaat Verona een geregistreerd partnerschap aan met Xavier. Verona verzoekt de rechtbank de door Matthijs aan haar te betalen kinderalimentatie vast te stellen op € 167 per maand.

“Ik hoef toch niet mee te betalen in de kosten voor Desiree? Haar eigen vader heeft meer dan voldoende geld.”

Lees verder

Tips voor fijne feestdagen na een (echt)scheiding

Het jaar is weer voorbij gevlogen en voor we het weten is het al weer Kerst en Oud & Nieuw! Ondanks dat deze donkere dagen soms een winterdipje kunnen veroorzaken, is de maand december toch ook wel een erg sfeervolle maand met veel leuke plannen. Samenzijn met familie en vrienden, lekker eten en leuke films op TV kijken klinken als een goed recept voor een fijn einde van het jaar. Voor gescheiden ouders en hun kinderen is dit echter veelal geen gemakkelijke periode, omdat het in de meeste gevallen dan geen optie is om de feestdagen toch nog samen door te brengen.

Lees verder

Indexeringspercentage 2019

Let er goed op dat je zelf de indexering toepast op de alimentatiebijdrage, want als je dit niet doet…

 

Zijn jullie in een convenant of bij de rechter een kinder- en/of partneralimentatie overeengekomen? In principe is het zo dat dit bedrag jaarlijks mee moet groeien met de inflatie. Hierbij doet het er niet toe of je eigen inkomen of dat van je ex-partner ook mee groeit. Kinderalimentatie moet altijd geïndexeerd worden, maar voor eventuele partneralimentatie kunnen jullie in het convenant ook overeengekomen zijn dat jullie dit uitsluiten. Ga dit dus altijd even na! 

Lees verder

Scheidingsloket op komst

De gemeenten in de Drechtsteden zijn hard bezig om een Scheidingsloket op te richten. Het Platform Scheiden zonder Schade heeft gemeenten deze taak gegeven, omdat veel mensen niet helder hebben wat er nou allemaal precies geregeld moet worden bij een scheiding en bij wie ze daarvoor aan kunnen kloppen.  Het is namelijk niet zo dat alleen de juridische aspecten goed geregeld dienen te worden, maar er dient ook onder meer aandacht te zijn voor de financiële en emotionele aspecten.

 

Lees verder

Kan er een omgangsregeling voor hond Jax afgesproken worden?

Een huisdier maakt vaak deel uit van een gezin en gezinsleden zijn doorgaans gehecht aan hun huisdier. Een scheiding kan dan ook een lastige situatie opleveren. Kan er een omgangsregeling verzocht worden zoals dat ook voor kinderen gedaan kan worden?

Recentelijk werden wij getipt over een interessant artikel over hond Jax. Zijn baasjes betaalden allebei de helft van het aanschafbedrag en hadden nadat zij in 2016 uit elkaar gingen een omgangsregeling afgesproken. Toen de vrouw de regeling stop wilde zetten, spande de man een kort geding aan om de overeengekomen omgangsregeling af te dwingen. De rechter in Arnhem oordeelde dat zowel de vrouw als man, op basis van de eigendomsverhouding, evenveel recht hadden om Jax op regelmatige basis te zien. Aangezien het stel een gelijkwaardige levensstijl heeft, kwam het er bij de rechter niet in dat het dier beter af zou zijn bij de vrouw. De afspraken over de omgangsregeling werden daarom officieel vastgelegd. Als de vrouw zich niet zou houden aan de regeling, zou zij een dwangsom van € 100,– per dag aan de man moeten betalen. Wat daarna gebeurde, was onverwacht… De vrouw stuurde de man een schriftelijke bevestiging waarin ze hem liet weten dat ze Jax aan hem wilde afstaan. De vrouw wenste de relatie met haar ex te kunnen afsluiten, maar door de omgangsregeling werd zij steeds tot een confrontatie met hem gedwongen. Dit zag ze niet langer zitten en daarmee zou Jax vanaf dat moment fulltime bij de man verblijven.

Lees verder

Kunnen Tom en Anna hun geplande vakantie kosteloos annuleren nu ze hebben besloten om te gaan scheiden?

We geven je 3 tips!

 

Het huwelijk van Tom en Anna loopt al jaren niet lekker. Toch proberen ze steeds weer nieuw leven in hun relatie te blazen door leuke uitjes te plannen. Zo hebben ze ook al in maart hun vakantie voor oktober naar Griekenland geboekt; twee weken uitrusten in een all inclusive hotel, dat doet iedereen goed, toch?! Helaas loopt het helemaal anders. Anna besluit dat ze het niet langer ziet zitten en wil scheiden. Ondanks dat Tom zelf ook wel ervoer dat het tussen hen niet lekker ging, komt de klap hard aan. Er zit niets anders op, samen beslissen ze om naar een mediator te gaan om de scheiding vorm te gaan geven. Samen op vakantie gaan zien ze niet meer zitten, maar ze hebben er wel een paar duizend euro voor betaald. Kunnen ze dit geld op de een of andere manier terugkrijgen?

Lees verder

Kan Michel van Marleen verlangen dat zij op korte termijn volledig in haar eigen levensonderhoud voorziet?

“Marleen heeft een goed betaalde baan en ik kan meer voor de kinderen gaan zorgen. Zij is verre van financieel afhankelijk van mij. Dan is het toch niet nodig dat zij een hoog bedrag aan partneralimentatie van mij ontvangt?”

Michel en Marleen zijn op huwelijkse voorwaarden met elkaar gehuwd. In 2016 gaan ze uit elkaar en in 2018 wordt hun huwelijk door echtscheiding ontbonden. De rechtbank heeft de door Michel aan Marleen te betalen partneralimentatie vastgesteld op € 1.000 per maand. In hoger beroep verzoekt Michel de rechter om het te betalen bedrag op € 0,– te zetten, dan wel de termijn van 12 jaar te verminderen.

Lees verder
www.scriptsell.netwww.freepiratemovie.comBest Premium Wordpress Theme/Best Premium Wordpress Theme/