fbpx

Coaching bij scheiding

Een scheiding is één van de meest heftige periodes die je door kunt maken in je leven. Emotioneel gezien gebeurt er veel. Merk je dat je te veel focust op problemen en niet op oplossingen? Wil je een toekomst waarin positief denken en leven centraal staat, waarin je bewuster handelt en relaties zowel privé als zakelijk bevredigender kunnen zijn?

Misschien vind je het lastig om voor jezelf op te komen en om te uiten wat je eigenlijk echt wilt. Als je dit niet goed aanpakt, dan kan dit grote gevolgen met zich meebrengen, zowel emotioneel als financieel.

Het kan ook anders! Middels coaching bieden wij je de mogelijkheden en inzichten om je conflicten aan te pakken en hier op een respectvolle en constructieve manier mee om te kunnen gaan.

Wil je tot pragmatische en realistische oplossingen komen die aansluiten bij jouw behoeften? Indien je antwoord op deze vraag ja is, is dit een goede basis voor een succesvol coaching traject.

Vaak merk je in een scheidingssituatie dat waar je eerst aan één woord genoeg had om elkaar te begrijpen, je nu grote moeite hebt om nog behoorlijk met elkaar te kunnen communiceren. Het perspectief is volledig verandert en je begrijpt elkaar vaak niet meer.

Voor onze cliënten in een echtscheiding bieden we naast individuele coaching, ter voorbereiding op een mediation- of overlegscheidingsbijeenkomst, een Persoonlijk Stijl (DISC) profiel aan. Middels een online vragenlijst kunnen wij een profiel van je Persoonlijke Stijl maken, waaruit jouw specifieke manier van doen blijkt. Jouw persoonlijke stijl bepaalt in grote mate hoe je handelt en reageert in bepaalde situaties. Met dit rapport krijg je inzicht in je eigen gedrag, je eigen behoeften en je communicatiestijl. Hiermee kan je jezelf en anderen beter begrijpen en je persoonlijke effectiviteit in het echtscheidingsproces – maar ook zeker daar buiten – aanzienlijk vergroten. Voor onze advocaten en mediators is het ook een nuttig instrument om de gesprekken tussen jou en je (ex-)partner efficiënter te kunnen begeleiden.

Het DISC profiel wordt afgenomen door Jan Willem Kuiper. Hij is naast mediator en coach een Q4 Profiles gecertificeerd partner en getraind om deze DISC profielen af te nemen. Na het beantwoorden van de online vragen krijg je, in een persoonlijk gesprek van ongeveer een half uur, uitleg over hoe je het rapport moet interpreteren en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Heb je behoefte aan een uitgebreid coachingstraject? Dan kan je vrijblijvend een gesprek van een half uur met Jan Willem Kuiper aangaan, waarin aan de hand van de coachingsmatrix het doel van de coaching vastgesteld kan worden. Samen wordt er gezocht wat in jouw situatie een goedwerkende oplossing zou kunnen zijn. In dit traject leer je om jouw capaciteiten op de juiste manier in te zetten. We gaan je kernwaarden achterhalen en maken de relatie met je gedrag inzichtelijk, al dan niet met een DISC profiel. Als iets niet werkt, onderzoeken we hoe je het anders zou kunnen aanpakken. Als iets daarna wel werkt, gaan we kijken hoe je dit vaker in zou kunnen zetten. Een kleine stap in de gewenste richting kan een groot effect hebben.

Wat is er voor nodig om een coachingstraject succesvol te doorlopen?
• Inzet;
• Motivatie;
• De wil om aan jezelf te werken en inzicht te krijgen in je handelen;
• Realiseren dat het met vallen en opstaan gaat en dat het niet eenvoudig is om bepaalde patronen te doorbreken;
• Het besef dat je een ander persoon niet kunt veranderen, maar wel jouw eigen gedrag en hoe je hiermee omgaat;

Prijs

Persoonlijke Stijl DISC Profiel
De investering hierin bedraagt € 175,- excl. BTW. (211,75 incl. BTW). Je ontvangt het rapport en er zal ook een persoonlijk gesprek plaatsvinden waarin het rapport wordt geanalyseerd.

Coaching en Strategie gesprekken
Voor oplossingsgerichte coaching en begeleiding bij strategiegesprekken wordt een uurtarief van € 125,– ex. BTW (€ 151,25 incl. BTW) gehanteerd.

Het VIP – groei traject (coaching en training)
Wil je optimaal investeren in jezelf, dan is het VIP-groei traject iets voor jou! In dit intensieve traject van circa 3 maanden ga je terug naar de basis: wie ben ik, waar sta ik voor, hoe wil ik verder en wat is er voor nodig om dat te bereiken? Je leert je kernwaarden te bepalen, jouw grenzen te stellen en voor jezelf op te komen. Getracht zal worden om tot pragmatische en realistische oplossingen te komen die aansluiten bij jouw behoefte, zodat je op een positieve manier verder kunt en jezelf kunt blijven ontwikkelen. Dit vergt commitment en inzet van jouw kant. Dit traject bestaat uit tenminste 6 langere persoonlijke gesprekken en regelmatig telefonisch en/of email overleg. De investering in dit traject bedraagt € 1.995,– incl. BTW.

Mocht je nog vragen hebben over bovenstaande zaken neem dan gerust contact met ons op.

P.S. Er is soms maar een kleine verandering nodig om succesvol te zijn.

Wil je meer weten, bel gerust met 078 – 620 87 34 of stel jouw vraag via het contactformulier.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.