,

Door volledig online te scheiden doe je jezelf en je kinderen te kort

De Raad voor Rechtsbijstand is van mening dat het in de nabije toekomst mogelijk zal zijn om volledig digitaal van elkaar te scheiden. Dinsdag 24 november jl. heeft de Raad een vernieuwde en geavanceerde versie van de site ’Rechtwijzer’ gelanceerd, waarmee echtparen van A tot Z digitaal uit elkaar zouden kunnen gaan. Partners kunnen dan samen online aan een dossier werken en ondertussen ook digitale hulp en bijstand van professionals als mediators en juristen krijgen. Het doel is om een kant-en-klaar scheidingsplan op te stellen dat vervolgens bij de rechtbank kan worden ingediend.

 

Meer en meer raakt het verschijnsel ‘online juridische dienstverlening’ in opmars. Deze dienstverlening is relatief goedkoop. Echter ‘goedkoop’ kan leiden tot ‘duurkoop’. Om onnodige procedures en fouten te voorkomen en om een duurzame regeling overeen te komen is het verstandig om uzelf voorafgaand aan een echtscheiding goed te laten informeren. Voor deskundige hulp bij echtscheiding, raadpleegt u een vFAS-advocaat of een gespecialiseerde mediator met een juridische achtergrond.

 

Zoals Marsha Pinedo van Villa Pinedo ook zegt, is dit vooral van groot belang als er kinderen bij betrokken zijn. De relatie als partners mag dan wel verbroken zijn, de relatie als collega-ouders blijft altijd bestaan. Het scheidingsproces is veel meer dan alleen praktische zaken regelen. Scheiden gaat over emoties en een gespecialiseerde deskundige is in staat om die spanning te signaleren. Vervolgens wordt er getracht om het geheel in goede banen te leiden om tot een duurzame regeling te komen. Het investeren in een deskundige professional is het, met het oog op de toekomst, dan ook waard.

Bron