Heppee: de app voor gescheiden ouders

Sinds kort zijn er, zoals voor zoveel dingen in het leven, apps voor gescheiden ouders. De Heppee-app is zo’n app die zich richt op communicatie onderling, tussen de gescheiden ouders, maar vooral ook met het kind. Door gebruik te maken van de app zou er rust, structuur en overzicht gecreëerd worden. De app is momenteel (als beta-versie) voor zowel Android als IOS- gebruikers gratis te downloaden.

 

De app is voor kinderen van 0 tot 14 jaar en wordt gebruikt voor het inplannen van afspraken, maar ook om elkaar berichten te sturen. Ouders kunnen ‘aan de achterkant’ dingen invoeren en met elkaar communiceren zonder dat een kind hier iets van meekrijgt. Daarnaast kunnen ouders met jonge kinderen samen van de app gebruikmaken en oudere kinderen kunnen met de app zelf te allen tijde contact houden met hun ouders.

 

Op de website van Heppee staat: “De app biedt de mogelijkheid om er voor je kind te zijn, ook wanneer deze bij de andere ouder is. Met 1 druk op de knop kan je elkaar eenvoudig welterusten wensen, een knuffel geven of een plaatje sturen. Door leuke animaties weten de kinderen altijd waar ze slapen en hoeveel nachtjes dat nog duurt.
In de speciale ouder-omgeving kunnen roosters eenvoudig met elkaar worden afgestemd en aangepast. Denk hierbij aan overdrachtsmomenten, vakanties en feestdagen. Zorg voor duidelijkheid en minder frustratie door een to-do lijst bij te houden.

 

Voor kinderen is het belangrijk dat ze kunnen terugblikken op mooie momenten en kunnen uitkijken naar belangrijke gebeurtenissen.  De Lifeline bundelt deze belevenissen op een veilige en besloten plek waar ze gedeeld kunnen worden met beide ouders en de rest van de familie.”

 

Of de app nu echt een meerwaarde heeft, daar zijn de meningen over verdeeld, maar dat het handig is, dat is duidelijk. De app kan ervoor zorgen dat de dagelijkse sfeer en structuur in het leven van kinderen verbeterd. Er zijn uiteraard ook diverse andere mogelijkheden om dit doel te bereiken, en niet iedereen heeft een dergelijke app nodig, maar het kan wel goed werken als steuntje in de rug!