Kinderen van Villa Pinedo

Wat kan een vFas-advocaat doen voor kinderen in een scheiding?

Op 4 en 5 oktober 2012 vond het vFAS-congres plaats. Het congres werd geopend door een jongen van 14. Hij las een open brief voor aan alle gescheiden ouders. Ook volgde ik de workshop die een aantal jongeren van Villa Pinedo gaven.

Het raakte mij zo, dat ik heb besloten om 10% van mijn werkweek vrij ter beschikking te stellen voor kinderen. Als kinderen hulp van een advocaat/mediator nodig hebben bij de scheiding van hun ouders, kunnen ze mij bellen of mailen. Ik zoek contact en ben de belangvertegenwoordiger van het kind. Ook kan ik optreden als mediator tussen kinderen en ouders. Met het doel dat deze kinderen door hun ouders worden gehoord en gezien.

Ouders hebben meestal het beste met hun kinderen voor. Maar vaak hebben ze zelf teveel emoties en teveel aan hun hoofd. Kinderen blijken hun ouders te ontzien en niet duidelijk genoeg voor zichzelf op te komen. Het komt ook voor dat ze pas een tijdje na de scheiding beseffen dat ze hulp kunnen gebruiken. Graag geef ik ze een steuntje in de rug.

Je kunt de brief hier lezen.