,

Ondeskundige online hulp bij scheiding leidt tot fouten

Meer en meer raakt het verschijnsel ‘online juridische dienstverlening’ in opmars. Advocaten en mediators bieden zich online aan om uw echtscheiding te regelen. Deze dienstverlening is relatief goedkoop. Echter kan  ‘goedkoop’ leiden tot ‘duurkoop’. Zo ontdekte een pas gescheiden vrouw onlangs.

De vrouw ontving tijdens het online traject onvolledige informatie en daarmee een onjuiste ondersteuning. Toen zij dit ontdekte legde zij het ontstane geschil voor aan de rechter. In die procedure bleek dat zij de hulp had ingeschakeld van een mediator en advocaat die zij online had gevonden en slechts via een videoverbinding eenmalig had gesproken. In hoger beroep oordeelde de rechter dat zij en haar ex-partner onvoldoende waren ingelicht over wederzijdse rechten en verplichtingen na het beëindigen van het huwelijk. De rechter besliste alsnog zelfstandig en dat leidde tot een aanzienlijk hoger bedrag alimentatie.

Hoe voorkom je dit?

Om onduidelijkheid en fouten als deze te voorkomen is het verstandig om uzelf voorafgaand aan een echtscheiding goed te laten informeren. Voor deskundige hulp bij echtscheiding, raadpleegt u een vFAS-advocaat of een gespecialiseerde mediator met een juridische achtergrond. Een vFAS-advocaat heeft de verplichting u persoonlijk te ontmoeten en u te voorzien van deugdelijke informatie tijdens een dergelijke mediation. Had het echtpaar in voornoemde zaak gekozen voor een specialist, dan zou een onnodige procedure zoals hiervoor genoemd hen bespaard zijn gebleven.

Advocaten en scheidingsmediators van de vFAS zijn gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Bovendien voldoen zij aan strenge eisen en hebben allen gespecialiseerde opleidingen gevolgd. Zij hebben niet alleen kennis van juridische zaken, maar zijn ook op relationeel en emotioneel vlak onderlegd.