Visie en achtergrond

Wampie van Arkel, eigenaresse van Van Arkel Familierecht vertelt hieronder haar achtergrond en de ontwikkelde visie die heeft geleid tot het oprichten van Van Arkel Familierecht.

“Door mijn interesse voor het familierecht en mijn persoonlijke ervaringen op dit vlak (gescheiden, co-ouderschap, samengesteld gezin en voor de tweede keer getrouwd) heb ik een brede visie ontwikkeld. Het juridische deel is een zeer belangrijk onderdeel, maar er is zoveel meer…”

Interesses

Mijn vrije tijd besteed ik graag voor een deel aan het lezen van boeken die gaan over relaties, scheiden, samengestelde gezinnen en kinderen in deze situaties. Ik vind het uitdaging om met iedere cliënt de optimale weg te vinden om zo goed mogelijk door de scheiding heen te komen. En om daarbij de belangen van de beide partners en de kinderen mee te laten wegen.

Direct toen ik de overstap naar de advocatuur maakte in 1998 vond ik familierecht het meest interessant. De combinatie van betrokkenheid bij de cliënt in een voor hem/haar zeer ingrijpende situatie en iemand van dienst kunnen zijn met deskundigheid op een specialistisch rechtsgebied sprak me aan.

Gerechtelijke procedure? Altijd verliezers!

Wat me aan het hart ging is dat bij een gerechtelijke procedure er altijd verliezers zijn, vaak zelfs beide partijen en zeker ook de kinderen. Het kost veel geld, energie en levert een lange tijd van onzekerheid op voor de cliënt. Toen volgde ik de opleiding van de vFAS, een tweejarige opleiding tot scheidingsmediator (2003 en 2004)  en een jaar juridische specialisatie (2005). Mijn ervaring is dat mediation respectvoller, goedkoper en sneller leidt tot het einde van het scheidingstraject. De combinatie met de juridische specialisatie maakt ook dat mensen met een correcte en complete regeling de deur uit gaan, die ook fiscaal gecheckt is. Daar sta ik voor.

“Het is onze missie om de schade voor de betrokkenen op alle vlakken zoveel mogelijk te beperken. Wij streven ernaar dat beide partners en hun kinderen hun leven zo snel en zo goed mogelijk weer kunnen oppakken.”

Overlegscheiden

Enkele jaren geleden is er een nieuwe manier van scheiden uit Engeland en Amerika overgewaaid voor mensen waar mediation niet passend voor is, maar die toch op een respectvolle wijze uit elkaar willen: Collaborative Divorce of overlegscheiding. In 2009 volgde ik de training. Ook dit is een mooi proces, waarin ruimte is voor de emoties en wensen van beide partijen. Voorop staat dat zij op een constructieve manier met elkaar als ouders verder kunnen gaan. Ook de samenwerking met andere disciplines in een collaborative team vind ik erg prettig. Ieder pakt het eigen deel op. Dat geeft een optimaal resultaat voor de cliënt en een gedeelde verantwoordelijkheid van de teamleden.

Inhoudelijk heb ik me ook toegelegd op het bijstaan van ondernemers en hun partners. Het kunnen doorgronden en interpreteren van jaarcijfers is daarbij van belang. Ook heb ik daarbij oog voor het belang van de continuïteit van de onderneming, een grote zorg voor veel zzp’ers en mensen met een bedrijf. Dat begrijp ik, zelf ben ik ook ondernemer.

Omdat Van Arkel Familierecht deze manier van scheiden een warm hart toedraag, zet ik me in voor de vereniging van Collaborative Professionals (VvCP). Ik ben sinds 2014 bestuurslid, voorzitter van de PR-cie en regiocoordinator (Z-H).

“Benieuwd hoe wij ook u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op.”

Wilt je meer weten, bel gerust via 078 – 620 87 34 of stel je vraag via het contactformulier.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.