fbpx

“Een overlegscheiding – een collaborative divorce- geeft bij een complexe situatie de beste kans op een duurzame regeling waarmee alle betrokkenen goed verder kunnen. Dat betreft niet alleen jullie als partners, maar ook de kinderen  en de onderneming(en) als die er zijn. De doelen zijn: De schade op alle fronten beperken. En de kans op een gelukkig leven na de scheiding zo groot mogelijk maken.”

Collaborative divorce ofwel overlegscheiding regelen?

Wil je in goed overleg scheiden, maar heb je naast behoefte aan informatie ook behoefte aan ondersteuning en advies? Zijn er onderling verschillen in emoties, kennis en/of verwerking? Hebben jullie kinderen? Is er een onderneming bij betrokken? En hebben jullie vermogen waar discussie over kan ontstaan?

Bij een overlegscheiding helpen wij je om de beslissing om te scheiden samen te dragen en om de scheiding goed te regelen. Naast dat er natuurlijk diverse praktische zaken geregeld moeten worden, wordt er tijdens dit traject ook gewerkt aan het goed afronden van de relatie, het behoud van het gezamenlijk ouderschap en aan de onderlinge communicatie. Met als doel dat jullie op een constructieve manier met elkaar de gevolgen van de scheiding kunnen bespreken en regelen. Vertrouwen en volledige openheid van zaken vormen hierbij het uitgangspunt.

Waar moet je aan denken bij overlegscheiden?
• Een deskundig team van twee advocaten, een coach en eventueel een financieel expert;
• Ruimte voor maatwerk;
• De optimale kans om alle gevolgen van de echtscheiding in goede banen te leiden.

Voorafgaand aan de start van het traject wordt er een overeenkomst getekend waarin wordt overeengekomen dat jullie (samen met dit team) afzien van de gang naar de rechter. Een overlegscheiding is sneller, goedkoper en duurzamer dan procederen.

Bij een overlegscheiding heb je allebei je eigen advocaat waarmee de gezamenlijk gesprekken worden voorbereid en die je informeert, adviseert en je bij staat in de onderhandelingen. Alle gezamenlijke gesprekken vinden op een respectvolle wijze plaatsvind onder begeleiding van een coach/procesbegeleider die er voor zorgt dat het proces constructief verloopt en dat de emoties in goede banen worden geleid. Eventuele financiele adviseurs en de coach/procesbegeleider worden door beide partijen en voor gezamenlijke rekening ingeschakeld.

Maar is elke scheiding waarbij je niet bij de rechter komt dan geen overlegscheiding?

Collaborative divorce is een andere manier van scheiden, afkomstig uit Amerika. Collaborative divorce-advocaten werken vanuit een coöperatief perspectief, in plaats van competitief. Zij streven naar een oplossing die in het belang is van alle betrokkenen, zijn bijzonder deskundig en zijn hier speciaal voor getraind.

Wil je meer over de werkwijze van een overlegscheiding weten? Bel of mail gerust. Je kunt ook een schriftelijke uitleg van de werkwijze van een overlegscheiding krijgen door dit aan te vragen via het contactformulier. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertelt Wampie van Arkel er graag meer over. Zij is een ervaren en bevlogen overlegscheidingsadvocaat. Ze zat bij een van de eerste opleidngsgroepen van deze methode in Nederland (in 2009). Sinds november 2019 is zij voorzitter van de VVCP (de Vereniging van Collaborative Professionals).

Heb je vragen over overlegscheiding? Neem dan contact met ons op.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.