| Uw partner in relatiekwesties.
Cliëntenportaal | 078 - 620 87 34

Als je gescheiden bent spelen er vaak negatieve emoties mee die het bemoeilijken om over de kinderen goede afspraken te maken. Je rol als ex-echtgenoot en ouder loopt vaak door elkaar. Als je dat gewoon laat sudderen kan de spanning enorm oplopen en dat kan vroeg of laat tot behoorlijke escalaties leiden. Spanning en escalatie gaat altijd ten koste van de kinderen die dat hoe dan ook voelen. Wil jij leren hoe je effectief kunt communiceren met de vader/moeder van je kinderen? Dan is deze workshop wat voor jou!

In deze workshop leer jij vrij van pijn en gekwetstheid te communiceren over jullie kinderen, waardoor de spanning afneemt en je meer neutraal tegenover elkaar komt te staan en makkelijker dingen kunt regelen. Dit is goed voor jou en jullie kinderen.

 

Inhoud van de workshop

Tijdens deze workshop leer je om onderscheid te maken tussen jouw rol als ex-echtgenoot, met alle bagage en kwetsingen van dien, en jouw rol als ouder. Je krijgt inzicht in wanneer jij vanuit jouw rol als ex-echtgenoot communiceert en wanneer je dit vanuit jouw rol als ouder doet. Je leert hoe je kunt oefenen met die rollen en hoe je de rol van ex-echtgenoot kunt parkeren tijdens het overleg over jullie kinderen. Tevens leer je een aantal basisregels om effectief te communiceren over jullie kinderen.

Het resultaat van deze aanpassingen is dat de zaken die geregeld moeten worden omtrent de kinderen makkelijker verlopen. En dat is voor jullie als ouders prettig, maar zeer zeker ook voor jullie kinderen!

 

Werkwijze van de workshop

In de workshop is plaats voor maximaal 10 ouders zodat er voldoende plek is voor persoonlijke aandacht.

Door middel van ervaringsgerichte oefeningen word je je bewust van de verschillende rollen en hoe je daarmee om kunt gaan. Tevens zal er aandacht besteed worden aan geweldloze communicatie. Je leert effectieve gesprekstechnieken om afspraken te maken tussen jou en de andere ouder.

Ervaringsgerichte oefeningen zijn creatieve opdrachten zoals tekenen, schilderen, schrijven en er met elkaar over praten. Door deze werkwijze komt er een bewustwording op gang over hoe jij vanuit je ouderrol afspraken kunt maken. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen hoef je niet creatief te zijn. Wel nieuwsgierig en leergierig over hoe je op een andere manier met de vader/moeder van je kinderen om kunt gaan en hoe jij jouw communicatieve vaardigheden kunt verbeteren.

 

Praktische informatie

De workshop wordt gegeven op twee avonden, te weten 20 maart en 3 april 2018. Op de eerste avond ga je aan de slag met het verkrijgen van inzicht in jullie rollen en hoe je effectiever met de andere ouder om kunt gaan. In het tweede deel kijken we naar het effect van je nieuwe manier van communiceren en gaan we verder met geweldloze en effectieve gespreksvaardigheden. Je kunt samen als ex-echtgenoten mee doen aan deze workshop, maar het kan ook alleen. Verandering begint namelijk bij jezelf.

De investering in deze workshop bedraagt € 65,– per persoon (voor twee avonden). De workshop vindt plaats op het kantoor van Van Arkel Familierecht, gevestigd te Hendrik-Ido-Ambacht aan de Veldoven 53.

 

Over de trainer

De training wordt gegeven door Margo Riphagen van Margo’s creatieve praktijk (www.margoscreatievepraktijk.nl). Na haar HBO-J opleiding is Margo geruime tijd werkzaam geweest in de reguliere hulpverlening. Eerst heeft zij vijf jaar gewerkt met uit huis geplaatste jongeren. Daarna heb zij 18 jaar gewerkt in een Blijf van mijn Lijfhuis. Daar heeft zij veel ervaring opgedaan hoe je het beste om kunt gaan met vechtscheidingen. Hiernaast heeft zij vele verschillende ervaringsgerichte opleidingen gevolgd zoals: NLP opleiding, Creatief coachen, energetische therapie, spirituele opleidingen, Matrixmethode en familieopstellingen.

Sinds 2010 heeft Margo haar eigen praktijk van waaruit zij traumatherapie, individuele coaching, relatietherapie en themagerichte trainingen geeft. Tevens leidt zij coaches en therapeuten op in haar eigen opleidingscentrum ‘Intence opleidingen.’

 

Ben je geïnteresseerd in het volgen van deze workshop?

Neem dan nu contact op met Van Arkel Familierecht of Margo Riphagen!

Contact opnemen

 

www.scriptsell.netwww.freepiratemovie.comBest Premium Wordpress Theme/Best Premium Wordpress Theme/