| Uw partner in relatiekwesties.
Cliëntenportaal | 078 - 620 87 34

Welke manier van scheiden past bij u als u ondernemer bent?

Als u ZZP’er bent, een onderneming of een vrij beroep heeft en u wilt gaan scheiden als ondernemer, is het van belang dat er extra aandacht en expertise is op financieel en fiscaal vlak. Wij hebben daarvoor de nodige basiskennis in huis. Daarmee worden de aandachtspunten gesignaleerd. We gaan echter voor het optimale resultaat. Om die reden wordt er in dat geval altijd samengewerkt met een financieel deskundige. Dat kan op zich bij elke manier van scheiden.

Het meest constructieve en de minst kostbare manier om te scheiden als ondernemer is om dat via mediation of overlegscheiden te doen. Als u als partners gelijkwaardig bent qua kennis en invloed in het bedrijf kan dat via mediation. Vaak is het wel verstandig om daar dan een neutrale financial bij te betrekken en niet alleen uw eigen accountant. Dan is er minder risico op twijfel over de neutraliteit. Deze financial kan de jaarcijfers van het bedrijf interpreteren en de verschillende berekeningen voor u maken.

Als een van de partijen ondernemer is en de ander weinig af weet van de jaarcijfers en de toekomstplannen van de onderneming, is de overlegscheiding de aangewezen weg. Dan wordt het verschil in kennis en invloed geneutraliseerd doordat iedere echtgenoot een eigen adviseur (advocaat) heeft. Deze manier van scheiden is weliswaar duurder dan mediation, maar goedkoper en efficiënter dan de klassieke manier. Daar heeft ook ieder een eigen advocaat, maar die werken meestal niet samen en er worden meestal geen neutrale deskundigen ingeschakeld. Daardoor is er langer discussie en is er steeds het risico van een procedure bij de rechter.

Bekijk de video voor meer informatie:

Overlegscheiden (collaborative divorce) voor ondernemers, zzp’er, vrij beroep

Als u ZZP’er bent, een onderneming of een vrij beroep heeft en u wilt scheiden als ondernemer, komt er altijd een neutrale gespecialiseerde financial aan tafel die de cijfers voor beiden interpreteert, die kijkt naar wat nodig is om de continuïteit voor het bedrijf te waarborgen. Ook kijkt hij naar wat in redelijkheid uit de onderneming kan worden onttrokken aan inkomen om te komen tot een partner- en/of kinderalimentatieregeling als dat aan de orde is. De alimentatie berekenen kan gebeuren door één financial in plaats van door twee advocaten die vervolgens met elkaar in discussie gaan. Dat scheelt veel kosten. Daarbij worden de belangen van beide partners, de kinderen en het bedrijf in acht genomen. Het hangt immers allemaal met elkaar samen.

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, of u heeft huwelijkse voorwaarden waaruit volgt dat (een deel van) de waarde van het bedrijf met u/uw partner dient te worden afgerekend, wordt berekend wat in redelijkheid kan worden afgerekend, zonder dat het bedrijf in gevaar komt. Er wordt besproken of afrekenen in termijnen of op een later tijdstip (bij verkoop van de onderneming) nodig is. Kortom, er wordt gestreefd naar een regeling waar beide partners en de onderneming of zelfstandige mee verder kunnen.

Daarbij hebben beide partners hun eigen advocaat met wie zij alle vragen, voors en tegens kunnen bespreken.

Overlegscheiden is om die reden vaak de beste keuze voor partners met een of meerdere ondernemingen. Daarbij wordt niet alleen gewerkt aan gezond ouderschap na de scheiding, maar ook aan een gezonde financiële regeling voor beide partijen en het bedrijf. Dat maakt het de investering meer dan waard! Het is respectvoller, sneller en goedkoper dan vechtscheiden!

Stel uw vragen

"U gaat scheiden en bent ondernemer? Wij staan voor u klaar."

Contact opnemen
www.scriptsell.netwww.freepiratemovie.comBest Premium Wordpress Theme/Best Premium Wordpress Theme/