Mediation, overlegscheiden, eenzijdig traject. Welke manier van scheiden Den Haag past het beste bij jou?

Er zijn verschillende manieren om een scheiding te regelen. Als deskundige mediator en/of familierecht advocaat kan Van Arkel Familierecht u hierin bijstaan, adviseren en uitleggen welke manier van scheiden Den Haag het beste bij jou past.

Bij Van Arkel Familierecht kunnen mensen op drie manieren scheiden, te weten mediation, collaborative divorce (overlegscheiden) of scheiden met ieder een eigen advocaat. Het doel van Van Arkel Familierecht is om mensen te begeleiden bij het respectvol uit elkaar gaan. Welke manier van scheiden het beste past, hangt van allerlei omstandigheden af.

Er wordt in een mediation– of overlegscheidingstraject gewerkt aan de communicatie, zodat jullie op een constructieve manier met elkaar de gevolgen van de scheiding kunt bespreken en regelen. Jullie worden volledig geïnformeerd over de juridische normen en maatstaven. Ook worden jullie ondersteund en geadviseerd bij het berekenen van eventuele alimentatie, het waarderen van een eventuele onderneming en het in goede banen leiden van de fiscale gevolgen van de scheiding.

“Welke manier van scheiden Den Haag bij jou past, is afhankelijk van allerlei factoren. Het team van Van Arkel Familierecht motiveert de cliënt graag om te kiezen voor een constructieve aanpak.”

Als jullie er samen echt niet uitkomen, dan kunnen jullie allebei jullie eigen familierecht advocaat in de arm nemen. Ook bij deze klassieke manier van scheiden zet Van Arkel Familierecht zich in om de belangen van de kinderen te bewaken en jou te coachen in het hanteren van het conflict. Eerst wordt getracht een regeling in onderling overleg tot stand te brengen. Vervolgens worden de zaken die niet via overleg kunnen worden geregeld aan de rechter voorgelegd.

Je kan natuurlijk ook bij ons langskomen in ons kantoor in Rotterdam (vlakbij Den Haag) om jouw vragen te stellen. We verzoeken je vriendelijk om dan een afspraak te maken.

Wil je meer weten, bel gerust via 010 – 820 98 69 of stel jouw vraag via het contactformulier.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.