fbpx

Scheiden of blijven

De kwaliteit van onze relaties, bepaalt de kwaliteit van ons leven” –  Esther Perel

Loopt je relatie niet goed en wil je kijken of er nog mogelijkheden zijn om op een betere manier bij elkaar te blijven? Twijfel je erover om de scheiding in gang te gaan zetten of de relatie nog een kans te geven?

Uit de meest recente statistieken blijkt dat 50% van de gescheiden mensen spijt heeft van de beslissing te gaan scheiden. Een “scheiden of blijven”- traject kan dit voorkomen.

Er kunnen diverse oorzaken op zijn voor de onvrede die je nu ervaart. Jullie kunnen bijvoorbeeld in een sleur terecht gekomen zijn, teveel in beslag worden genomen door je werk en/of zorgtaken of onderhuidse irritaties worden niet goed uitgepraat. Ook langdurige ziekte van een van de partners of gedragsproblemen bij de kinderen kan een flinke aanslag op jullie relatie zijn.

In het “scheiden of blijven”-traject bekijken we met elkaar of de relatie nog gerepareerd kan worden. Als er nog een vonk is tussen jullie beiden, is het vaak mogelijk om met een of meer gesprekken de relatie weer vlot te trekken. In die gesprekken leren jullie beiden uitspreken wat jullie wensen, behoeften en belangen zijn. Vandaar uit communiceren  geeft een heel ander resultaat dan vanuit irritatie of frustratie.

Daarbij wordt er aandacht besteed aan de communicatie- en ruziepatronen die ontstaan zijn. Vaak zijn dat onbewuste patronen die overgenomen zijn van ouders. Daar valt vaak veel te verbeteren.

Weet je wat het effect is van wat je zegt of juist niet zegt tegen de ander?

Aangezien communicatieproblemen één van de grootste oorzaken van scheiden is, kan het aanpakken hiervan al het verschil maken bij de vraag ‘scheiden of blijven?’.

Ongeveer de helft van de stellen die dit traject aangaan, kiezen er uiteindelijk voor om bij elkaar te blijven. Door het in de praktijk brengen van alle nieuw geleerde tools kunnen zij samen weer goed verder. Daar dragen wij graag aan bij!  Mochten er dieperliggende problemen zijn, werken we samen met ervaren relatietherapeuten.

Als jullie er toch voor kiezen om uit elkaar te gaan, maakt dit traject dat de emotionele schade beperkt wordt. De relatie wordt goed afgesloten. De scheiding is zo beter en sneller te regelen. En dat is de beste manier om na de scheiding verder te gaan.

Scheiden of blijven? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Wil je meer weten, bel gerust met 078 – 620 87 34 of stel jouw vraag via het contactformulier.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.