fbpx

Mr. Anouk Hansma – Advocaat, mediator en RFEA

“Met mijn wens om mensen te begeleiden en te helpen bij het komen tot een oplossing en daarbij mijn oprechte interesse in deze mensen, kwam ik al snel uit bij het familierecht.”

Anouk is in oktober 2012 afgestudeerd in de richting Privaatrecht van de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg. Al tijdens haar studie ontwikkelde zij een grote belangstelling voor het personen- en familierecht. Zo heeft Anouk zich gedurende haar master volledig op dit rechtsgebied toegelegd en heeft zij haar opgedane kennis direct in de praktijk kunnen brengen tijdens haar werk als juridisch medewerker op een advocatenkantoor.

Anouk werkt sinds maart 2014 bij Van Arkel Familierecht. Na een blik in de praktijk geworpen te hebben en het succesvol afronden van een familierechtelijke specialisatieopleiding, de Basisopleiding Mediation en de Opleiding Familiemediation is zij inmiddels ook advocaat en Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA).

“Als advocaat en mediator laat haar stijl zich het beste omschrijven als resultaatgericht, toegewijd en betrokken.”

“Het familierecht heeft mij altijd getrokken door de combinatie van het persoonlijke contact en de directe betrokkenheid bij mensen in een belangrijke fase van hun leven, waarbij juridische, financiële en emotionele aspecten een rol spelen. Ik vind het een uitdaging om op zoek te gaan naar passende juridische en praktische oplossingen, zodat een conflict of echtscheiding op een respectvolle manier in goede banen geleid kan worden. Mensen en aandacht voor de belangen van de mens die onder een probleem liggen, vormen voor mij dan ook de motivatie, van waaruit ik te werk ga.”

Anouk is in staat om een constructief overleg te faciliteren, waarin ruimte is voor de emoties van partijen en waarin de juridische en financiële gevolgen van een scheiding in goede banen worden geleid. Daarbij weet zij het juridische jargon te vertalen naar begrijpelijke taal. Het streven naar een duurzame oplossing in overleg geniet de absolute voorkeur van Anouk, maar indien een gerechtelijke procedure noodzakelijk is gaat zij dit niet uit de weg.

Wil je meer weten over haar achtergrond en ervaring? Klik hier.