fbpx

Mr. Wampie van Arkel – (Overlegscheidings-) advocaat en mediator

Wampie van Arkel (1965) is reeds meer dan 25 jaar werkzaam in de juridische praktijk. Sinds 1998 werkt zij in de advocatuur. Vanaf het begin was zij gegrepen door het familierecht en hiermee heeft zij zich vanaf haar start in de advocatuur dan ook voornamelijk bezig gehouden. Vanaf 2000 heeft zij zich volledig op het familierecht toegelegd.

Zij heeft zich in 2004 gespecialiseerd in het personen- en familierecht middels de specialisatieopleiding van de vFAS (vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators). Sinds 2003 is zij tevens MfN-geregistreerd mediator. Zij volgde de tweejarige mediation-opleiding en specialisatie-opleiding Scheidingsmediation. In 2009 volgde zij de training Collaborative Divorce en sindsdien is zij lid van de VvCP (vereniging Collaborative Practice). In 2010 volgde zij een opleiding tot coach/counselor. In 2012 volgde zij de training tot online mediator en een masterclass Stiefplan-coach. Zij is gecertificeerd Stiefplancoach.

In 2015 volgde zij de opleiding Strategisch Conflictmanagement.

In 2013 heeft zij de VOPD (Vrouwelijke Ondernemersprijs Drechtsteden) gewonnen. De jury prees met name haar vernieuwende en kindgerichte dienstverlening binnen de advocatuur, waarbij zij naar alternatieven voor procederen zoekt. Vanaf 2013 geeft zij tevens les aan de Beroepsopleiding Advocatuur.

Vanaf mei 2014 is zij bestuurslid van de VvCP en sinds november 2019 is zij voorzitter van deze vereniging.

Zij heeft ervaring in het voeren van gesprekken met kinderen en pubers over scheiding en andere veranderingen in de gezinssituatie en zet zich graag in om hen op constructieve wijze betrokken te krijgen bij het proces dat u als partners ingaat.

Zij investeert ook veel in het optimaliseren van haar kennis en vaardigheden. Klik hier voor een volledig overzicht van de door haar gevolgde en gegeven cursussen en workshops.

“Mijn eerste stap is om bij iedere cliënt een passende aanpak vast te stellen. Om die reden begin ik altijd met een conflictdiagnose, waarin in kaart gebracht wordt wat de mogelijkheden en beperkingen in een zaak zijn. Vervolgens probeer ik de schade zoveel mogelijk te beperken. Zowel voor beide partners als de eventuele kinderen. Ik vind het een uitdaging om ook bij een lastige, complexe scheiding de zaak zo snel en goed mogelijk af te wikkelen. Uit eigen ervaring weet ik dat een scheiding één van de lastigste periodes uit je leven kan zijn. Je kunt er echter ook heel veel van leren en je leven uiteindelijk weer een positieve wending geven.”

Tevens ben ik ervaringsdeskundige in het uitvoeren van een co-ouderschap en het vormen van een samengesteld gezin. De zorg voor mijn twee kinderen deel ik met hun vader. Inmiddels maken zij ook deel uit van het samengestelde gezin dat mijn huidige echtgenoot en ik sinds 2011 vormen. Verder deelt mijn echtgenoot de zorg voor zijn 2 kinderen met mij. Deze levenservaring kan ik inzetten in mijn praktijk.