fbpx

Mr. Wampie van Arkel – (Overlegscheidings-) advocaat en mediator

“Hoe mooi is het als cliënten met gepaste trots terug kunnen kijken op de manier waarop zij hun scheiding voor zichzelf en hun kinderen hebben geregeld.

Ik vind het een uitdaging om ook (juist) bij een lastige, complexe scheiding de zaak zo snel en goed mogelijk af te wikkelen. Ook uit eigen ervaring weet ik dat een scheiding één van de zwaarste periodes uit je leven kan zijn. Je kunt er echter ook heel veel van leren en je leven uiteindelijk weer een positieve wending geven. Graag ondersteun ik mijn cliënten bij de focus op hoe zij na de scheiding weer goed verder kunnen.

Cliënten ondersteunen bij de keuze voor een proces dat binnen afzienbare termijn kan worden afgerond en de minste schade oplevert op emotioneel en financieel vlak, is wat mij drijft. Een bewuste keuze voor de manier en het tempo waarop een scheiding wordt afgewikkeld, is de eerste stap. Vervolgens bied ik mijn cliënten graag structuur in deze hectische periode. Door het overzichtelijk in kaart brengen van relevante cijfers en feiten help ik hen inzicht te krijgen en keuzemogelijkheden te zien. Tenslotte is het goed regelen van de gevolgen van de scheiding het  doel.”

Wampie van Arkel (1965) is reeds meer dan 35 jaar werkzaam in de juridische praktijk. Sinds 1998 is zij advocaat, sinds 2003 ook MfN-geregistreerd mediator. Na haar stage volgde zij de opleiding tot gespecialiseerd scheidingsmediator en specialiseerde zij zich ook inhoudelijk op het familierecht (vFAS – vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators).

In 2009 volgde zij de training Collaborative Divorce en sindsdien is zij lid van de VvCP (vereniging Collaborative Practice) als overlegscheidingsadvocaat. Vanaf mei 2014 is zij bestuurslid van de VvCP en sinds november 2019 is zij voorzitter van deze vereniging. Deze vereniging is multidisciplinair en staat voor het respectvol oplossen van complexe scheidingen.

In 2013 heeft zij de VOPD (Vrouwelijke Ondernemersprijs Drechtsteden) gewonnen. De jury prees met name haar vernieuwende en kindgerichte dienstverlening binnen de advocatuur, waarbij zij naar alternatieven voor procederen zoekt.

Voor een volledig overzicht van de gevolgde trainingen en opleidingen zie haar cv.

Zij werkt voornamelijk met cliënten die ondernemer of druk bezette professional zijn, dan wel hun partners. Daar heeft ze de meeste feeling mee. Cliënten die commitment hebben om de scheiding of ander conflict goed te regelen. Dat vraagt inzet en investering van tijd en energie.