De ouders van Pim zijn twee jaar geleden gescheiden. Zolang hij doordeweeks of in het weekend bij zijn vader of moeder is, loopt alles op rolletjes, maar elke keer als zijn ouders elkaar op school of op het sportveld tegenkomen, houdt hij zijn hart vast of alles goed zal verlopen. Na een aantal weken wachten krijgt Pim het bericht dat hij is geslaagd voor zijn eindexamen. Hoewel hij naar de diploma-uitreiking uitkijkt, maakt hij zich wel zorgen over de spanning tussen zijn ouders tijdens de diploma-uitreiking.

 

Examenuitreiking
Als eindelijk het verlossende woord van school is gekomen, komt de tijd om je te verheugen op de examenuitreiking. Een dag waar elke scholier (en zijn/haar ouders) lang naar uitkijkt! Het is dan ook niet niks! Toch kan dit voor sommige kinderen de nodige kopzorgen opleveren.

 

“Wie brengt me naar de uitreiking? Zullen mijn ouders in de buurt van elkaar zitten? Wie moet ik als eerst een zoen geven? Zal de ander dan niet teleurgesteld zijn? Zouden ze samen met me op de foto willen? Bij wie zal ik het examenfeest vieren?”

 

Het meest waardevolle cadeau dat je je kind kunt geven, is een mooie herinnering aan deze speciale dag. Hieronder geven we je 6 tips om ervoor te zorgen dat jullie samen als ouders het behalen van het diploma van je kind op een positieve manier kunnen vieren:

 

1. Zet het belang van je kind voorop en probeer de onderlinge problemen voor even opzij te zetten.
Het behalen van een middelbareschooldiploma is niet niks en dat moet gevierd worden!

 

2. Begin tijdig met overleggen over hoe jullie de diploma-uitreiking voor je zien en hoe en waar het feest zal plaatsvinden.
Op deze manier creëer je rust en structuur, maar vooral ook overzicht voor iedereen!

 

3. Probeer de diploma-uitreiking en het feest, vooral voor je kind, zo leuk mogelijk te maken.
Doe je best om te laten zien, dat je ondanks de scheiding, je toch van dingen kunt genieten!

 

4. Zorg ervoor dat je de viering niet extra beladen maakt en dat je je kind niet belast met jouw emoties en eventuele teleurstelling.

 

5. Gun je ex-partner ook quality time met je en spreek niet op een onaardige manier over hem of haar.

 

6. Lees vooral ook eens de brief van Villa Pinedo: Aan alle gescheiden ouders met een eindexamenkandidaat

 

Van Arkel Familierecht wenst jullie een hele mooie en bijzondere dag toe!

[pexcirclecta pex_attr_small_title=”Heb je vragen?” pex_attr_title=” Neem dan nu contact met ons op!” pex_attr_button_text=”contact opnemen” pex_attr_button_link=”/contact” pex_attr_button_link_open=”same” pex_attr_button_color=”AE3537″][/pexcirclecta]