,

Van Arkel Familierecht biedt Online Mediation aan!

De huidige situatie kan ervoor zorgen dat jullie dichter tot elkaar komen. Het kan er echter helaas ook voor zorgen dat jullie relatie (nog) meer onder spanning komt te staan. Komen jullie er samen niet meer uit? Wij staan voor jullie klaar! Of het nou gaat om jullie te helpen om de relatie nog een kans te geven of om jullie te helpen bij een scheiding en het regelen van de gevolgen daarvan. Online mediation is in deze tijd de oplossing.

Kansen bij online mediation

Vanaf heden breiden wij onze mediationtrajecten dan ook uit. We bieden online mediation aan via Zoom naast de traditionele face-to-face mediation. Online mediation profiteert van het elkaar letterlijk meer ruimte kunnen geven. Met wat meer afstand voelen mensen zich vaak vrijer, waardoor zij hun emoties, gevoelens en wensen vaak veel beter onder woorden kunnen brengen. Dit zorgt voor veel duidelijkheid, waardoor een online mediationtraject sneller en met minder escalaties kan verlopen.

Door middel van een efficiënte online mediation kan er tijd en dus ook kosten bespaard worden. Een groot voordeel is dat de mediation in jouw eigen vertrouwde omgeving plaats kan vinden.  Doordat je elkaar niet direct in de ogen kijkt en niet tegenover of naast elkaar zit, maar je elkaar wel gewoon in beeld kunt zien, wordt het eenvoudiger om gevoelens te delen en lastige thema’s te bespreken. en tegelijkertijd naar hetzelfde beeld kijk.

Wanneer online mediationtraject?

Online mediation is een uitkomst voor iedereen gedurende deze corona-crisis, maar ook gewoon wanneer één van de partijen in het buitenland verblijft of wanneer de confrontatie met de andere partij (tijdelijk) te zwaar is. Om een online mediationtraject te laten slagen is veel bereidheid en discipline nodig.

Praktisch

Om het mediationgesprek te starten krijgen jullie een uitnodiging van ons om in te loggen, met daarbij een aantal praktische stappen. Het spreekt voor zich en werkt heel prettig. Het is ook mogelijk om digitaal documenten te bekijken en samen aan te passen.

Meer informatie online mediation?

Wil je meer informatie over online mediation bij Wampie van Arkel? Neem dan nu contact met ons op. Wij helpen je graag.