Vechtscheiding op z’n Russisch: rechter laat muur in villa plaatsen om koppel uit elkaar te houden

Een rechter in Rusland heeft wel een hele aparte uitspraak gedaan. Op het eerste oog lijkt het echter allemaal niet zo bijzonder. De rechter bepaalt namelijk dat het vermogen van het koppel in kwestie bij scheiding bij helfte gedeeld moet worden, zo ook hun grootste gezamenlijke bezit: een villa in een luxe wijk in Moskou.

 

De rechter ziet echter maar één oplossing om zowel de man als de vrouw tevreden te stellen met de verdeling en een einde te maken aan de vechtscheiding: een stenen muur dwars door de villa!

 

Een expert van de Rechtbank gaat vervolgens langs bij het koppel om alles in de woning op te meten en om te bepalen hoe de kamers verdeeld moeten worden. Er is echter maar één trap in de woning die leidt naar zowel de slaapkamer van de man als die van de vrouw. De rechtbank beslist dat de vrouw maar een eigen trap moet laten bouwen. De vrouw heeft hier echter geen geld voor en vraagt om uitstel om een en ander in orde te maken.

 

Op een dag als de vrouw en haar zoon aan het ontbijt zitten, kloppen er vanuit het niets een aantal werklui op de deur. Er is ook iemand van de rechtbank bij aanwezig en deze persoon geeft aan dat de termijn verlopen is en dat de vrouw haar trap nu wel gebouwd zou moeten hebben. Naar verluid heeft de vrouw deze man vervolgens een stuk van de rechtbank laten zien dat zij haar uitstel hadden verleend, maar de rechtbankwerker heeft hier geen boodschap aan en geeft een sein aan de werklui.

 

De werkmannen sjouwen grote blokken beton de woning binnen en plaatsen een muur dwars door de villa, met als resultaat: de vrouw heeft niet langer toegang tot de 1e en 2e verdieping!

 

De vrouw en haar zoon waren op dat moment beneden in de villa, maar de vrouw had een vriendin te logeren, die nog op de 1e verdieping in diepe slaap was toen het geval voordeed en nu dus niet meer naar beneden kon. De vriendin van de vrouw heeft meerdere uren vastgezeten, voordat de politie haar kwam “bevrijden” met een lange ladder.

 

Bijzondere uitspraak en eigenlijk best hilarisch als je de foto’s ziet … maar totaal niet de oplossing lijkt mij! Het koppel heeft ook nog 2 minderjarige kinderen. Wat heeft er precies ten grondslag gelegen aan de beslissing van de rechter? Het moet toch ook anders kunnen, hier wordt niemand beter van!

 

Zouden ze in Rusland weleens van een collaborative divorce (overlegscheiding) gehoord hebben??