Waarom van Arkel Familierecht

De juiste diagnose
Samen bepalen we welke manier van afwikkeling voor jullie het meest passend is.

De manier waarop een echtscheiding wordt aangepakt, heeft veel impact op hoe deze door alle betrokkenen wordt ervaren. Een echtscheiding heeft grote gevolgen voor de scheidende partners en hun eventuele kinderen. Maar deze kan ook gevolgen hebben voor verdere familie, de vriendengroep en zeker ook de betrokken onderneming(en). Om die reden is een goede diagnose van de mogelijkheden en beperkingen wenselijk. Het beperken van de schade bij een scheiding is altijd onze minimale doelstelling. Als het mogelijk is, kiezen we altijd voor een methode die de verstandhouding zo goed mogelijk houdt/maakt.

Plan van aanpak
Wij bieden je structuur en een duidelijk stappenplan.

Wanneer je geconfronteerd wordt met een echtscheiding komt er erg veel op je af en zie je soms door de bomen het bos niet meer. We helpen je hier graag bij. Rechts bovenaan de pagina kun je een algemeen stappenplan downloaden. Nadat we samen een keuze hebben gemaakt voor de manier van scheiden (mediation/overlegscheiding/ieder een eigen advocaat) maken we ook een plan van aanpak op maat. Op die manier weet je wat je kunt verwachten.

Samen een tijdschema
Bij mediation of een overlegscheiding kan een tijdsschema op maat gemaakt worden.

Als gekozen wordt voor mediation of een overlegscheiding kunnen we samen een passend tijdschema maken. Indien dat voor jullie beiden mogelijk is, kan ook gekozen worden voor één (of meer) marathonsessie(s) waarmee de scheiding in één of enkele dagen volledig wordt afgewikkeld. Als dat niet mogelijk is, dan wordt een tijdspad van meerdere weken of vaak maanden afgestemd.

Bij een gerechtelijke procedure dien je rekening te houden met een tijdspad van minimaal een jaar. En indien een van beiden in hoger beroep gaat, kan het zelfs om het dubbele gaan. Alleen al om die reden gaat onze sterke voorkeur uit naar de andere manieren van afwikkelen.

Coaching
Coaching kan je helpen bij het regelen van de echtscheiding en de verwerking daarvan.

Bij een scheiding komen beide partners in een rouwproces terecht. Emoties zoals boosheid, verdriet en angst komen dan allemaal aan de orde. Deze emoties kunnen maken dat (één van) jullie gedrag inzet(en) dat ineffectief en contraproductief is. Heel begrijpelijk, maar het maakt het scheidingstraject wel een stuk complexer.

Binnen ons kantoor hebben wij goede ervaringen met coaching. In een overlegscheiding is dat zelfs een vast onderdeel. In andere afwikkelingsvormen werken wij meestal met de aan onze praktijk verbonden coach Jan Willem Kuiper samen. Hij kan ondersteunen met het verwerken van de emoties, en het terugkeren naar de redelijkheid, zodat het onderhandelingsproces weer op een effectieve manier kan worden vervolgd.

Ook grotere levensvragen, zoals hoe je na de scheiding je leven zou willen inrichten en wat je zou kunnen leren van de hele situatie kunnen aan de orde komen. Na een vrijblijvende kennismakingssessie op onze kosten, kun je aangeven waar je behoefte aan hebt.

Persoonlijke setting
Wij zijn er voor onze cliënten.

Ook voor ons is een eerste vrijblijvende kennismaking prettig. Mocht het namelijk zo blijken te zijn dat we qua persoonlijkheid en doelstellingen niet bij elkaar passen, dan verwijzen wij je graag door naar een professional die naar onze inschatting beter bij je past.

De cliënten die ons inschakelen, voelen voor ons als familie waar we goed voor willen zorgen. Je bent bij ons dan ook zeker geen nummer. Alle medewerkers van ons kantoor kennen jouw naam en de belangrijkste zaken die spelen in jouw dossier. Er is altijd een luisterend oor beschikbaar.

Zowel onze locatie in Hendrik-Ido-Ambacht, als ook onze locatie in Rotterdam, zijn met liefde en aandacht ingericht.

Verder hebben we naast de gebruikelijke koffie, thee en water ook altijd iets te eten voor onze cliënten. Immers in stressvolle tijden wil dat er nog wel eens bij inschieten.

Gecertificeerde begeleiding
Het is belangrijk dat je de juiste professional treft met alle deskundigheid die je nodig hebt.
Inhoudelijke deskundigheid en getraind zijn in vaardigheden op het gebied van communicatie en onderhandelingen is uiteraard de basis om ons werk goed te kunnen doen. Hieronder tref je de beroepsinstellingen aan waar wij lid van zijn.

Zowel op het gebied van de juridische inhoud als de communicatie en onderhandelingsvaardigheden zijn door Wampie van Arkel de in Nederland hoogst haalbare specialisatieopleidingen in de advocatuur en mediation succesvol afgerond. Wampie volgt met veel plezier elk jaar ruimschoots meer dan de verplichte bijscholingsdagen.

Wampie richt zich op de complexe echtscheidingen van met name de ondernemers en hoogopgeleide professionals.

Een overzicht van alle gevolgde opleidingen en trainingen kunt u hier vinden.

Wil je meer weten, bel gerust met 078 – 620 87 34 of stel jouw vraag via het contactformulier.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.