,

Zou u meebetalen aan de echtscheiding van uw vriend(in) of familielid?

Crowdfunding voor echtscheidingen

 

Crowdfunding is al lang niets nieuws meer, maar in Amerika hebben ze sinds maart op het online crowdfunding platform, Plumfund, een nieuwe pagina gelanceerd speciaal voor echtscheidingen.

 

Echtscheidingen gaan veelal gepaard met hoge kosten. Plumfund maakt het mogelijk voor familie en vrienden van mensen die in scheiding liggen om geld op te halen voor uitgaven die bij een echtscheiding komen kijken, zoals nieuwe meubels, advocaatkosten en onvoorziene kosten.

 

De ontwikkelaars van het platform hebben ervaren dat veel mensen die in scheiding liggen zich schamen om hulp te vragen. Op deze manier kunnen vrienden en familie laten zien dat ze de persoon in kwestie steunen en dat ze er (financieel gezien) voor hem/haar zijn. Het zou de drempel verlagen.

 

Investeerders zien deze vorm van crowdfunding als een gat in de markt! In Nederland eindigt ongeveer 1 op de 3 huwelijken in een echtscheiding en in Amerika ligt dit percentage zelfs nog hoger. De economie mag dan momenteel wel aantrekken, toch vormen de kosten die bij een echtscheiding komen kijken voor sommige personen een (te) hoge drempel.

 

Volgens de ontwikkelaars is het simpel: creëer een pagina op Plumfund, verspreid het nieuws onder andere bekenden en de persoon in kwestie zal snel de hardnodige financiële support ontvangen die hij/zij nodig heeft.

 

Crowdfunding voor echtscheidingen lijkt de logische volgende stap volgens de ontwikkelaars. In Amerika zijn echtscheidingen namelijk steeds minder taboe; ‘divorce selfies’ die op social media geplaatst worden en feestjes ter gelegenheid van de echtscheiding zijn daar niets nieuws meer. Niets lijkt te gek! Of Nederlanders daar net zo over denken ….. we zullen het zien.